Gå ned på udstyr!

Uh! Hvor har jeg tit hørt parolen: Gå aldrig ned på udstyr! Udstyret skal være tiptop nyt og have så mange knapper, som overhovedet muligt. Og så skal du gerne have en hel masse livsvigtige accessories til kameraet, hvis nu det er fuldmåne, tirsdag eller interviewpersonen har røde sokker på. Nej, gå aldrig ned på udstyr, for uden det dyre set-up har du ingen mulighed for at lave seværdige film.

Udstyr gør dig ikke dygtig

Jeg har aldrig været udstyrs-freak, og jeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg ikke aner, hvad mange af knapperne på mit kamera skal bruges til – jeg kører full-auto! Og kommentarerne til den indstilling til udstyr har det ikke skortet på. Jeg har dog hele tiden holdt fast i, at det ikke er udstyret, der afgør resultatet, men historien, der udfolder sig foran kameraet. Og for at historien skal kunne det, skal der en dygtig og kreativ person til – og god lyd!

Visuel journalist Eno Krogh er min helt. For med hans seneste produktion – en tv-dokumentar optaget med mobiltelefoner – har han bevist, at man sagtens kan gå ned på udstyr og stadig og måske endda derfor lave film, som er unik i sin fortælleform og i sit udtryk. Se den og overvej derefter, om pengene skal bruges på dyrt udstyr eller på udvikling af interessant videoindhold.

Læs i øvrigt artiklen, hvor Eno Krogh uddyber, hvordan han griber en mobiltelefon-produktion an.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *