Video-vovsen uden hoved og hale!

Record! Upload! Og Vuf! Så er der video på hjemmesiden og alle er glade – i hvert fald afsender selv, for video er jo det nye ‘sort‘.

Der er en forventning om, at video fremover vil udgøre langt den største del af indholdet på nettet  – hele 80 procent har jeg hørt. Video-vovsen bliver enhver virksomheds bedste ven – hvis den ikke allerede er det.

Lavpraktisk og produktionsmæssigt bliver det nok heller ikke noget problem, for det er ingen sag for hverken Bent fra salg eller Susanne fra kommunikation at filme direktøren eller det nye produkt med mobilen og uploade på samtlige medieplatforme straks efter. Men er der hoved og hale i videoproduktionen?

Video skal bruges rigtigt

Jeg oplever en tendens til, at video, nok som følge af ovenstående, desværre ind imellem bliver misbrugt – brugt forkert. At must-have-indstillingen og at kunne sætte flueben ud for ‘video’ på do-do listen, simpelthen genererer video som ikke gør andet end at fremkalde jubelscener internt i virksomheden.

Video er autencitet og identifikation og kan på formidabel vis både informere, engagere og skabe værdi. Det er med andre ord en gave til den virksomhed, der ønsker at benytte indholdsmarkedsføring – content marketing – som et aktiv. Men hvis video skal fungere som et strategisk aktiv, skal det også bruges aktivt. Det kræver at forarbejdet og integrationen bliver prioriteret mindst lige så højt som selve produktionen.

Så lad os minde hinanden om i iveren efter at lave video – også at huske at koble hoved og hale på video-vovsen. Den er jo vores bedste ven!

Læs i øvrigt dette blogindlæg om ‘indhold som et aktiv’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *